Open dag en brandweerwedstrijden in Gorredijk

Gorredijk - Bij de brandweerkazerne van Gorredijk is zaterdag 30 maart van 11.00 tot 16.00 uur een open dag.

Vanaf 11.00 uur zijn er verschillende demonstraties en activiteiten voor jong en oud. Tijdens de dag kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen bij de brandweer en wordt informatie gegeven over het werken bij de brandweer. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de brandweerwedstrijden.

Demonstratie en een kijkje achter de schermen

Tijdens de open dag is een gevarieerd programma voor jong en oud, waarbij verschillende onderdelen van het werkveld van de brandweer aan bod komen. Weet jij hoe de brandweer te werk gaat tijdens een ongeval? En wat je moet doen als je thuis een vlam in de pan krijgt? Tijdens deze open dag is het allemaal leren en bekijken. Daarnaast zijn diverse andere hulpverleners aanwezig zoals Rode Kruis, Reddingsbrigade, Ambulance en Nederlandse Brandwonden Stichting.

Brandweerdiploma voor kinderen

Voor kinderen die meekomen naar deze open dag is er een springkussen en een circuit van spellen waarmee je een brandweerdiploma kunt halen. Ook kun je als brandweervrouw/man op de foto, blussen met een echte brandweerslag en een brandweerauto bekijken.

Brandveilig leven

Tijdens de open dag wordt ook informatie gegeven over wat je kunt doen om de veiligheid in je omgeving te vergroten. De brandweerlieden vertellen onder meer over het belang van rookmelders en hoe je moet vluchten voor rook.

Brandweerwedstrijden

Ook kunnen bezoekers kijken bij de ABWC brandweerwedstrijden. Negen brandweerploegen uit Groningen, Drenthe en Fryslân gaan op deze dag de strijd met elkaar aan in Gorredijk en laten zien waar ze in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen; namelijk onder tijdsdruk op een veilige manier omgaan met incidenten. Er is voor de deelnemende teams een leuk en uitdagend scenario bedacht.