Skraal viert 10-jarig jubileum

Terwispel - De band Skraal viert zaterdag 30 maart vanaf 21 uur haar 10-jarig jubileum in Cafe Spaltenbrêge in Terwispel.

Tevens wordt het laatste album Rubber, Reek & Fjoer op vinyl gereleased. Het feest zal worden gehouden in het legendarische café van uitbater Jolke Nieuwenhuis in Terwispel. Naast Skraal geven ook Bluesduo Frans & Jelle en Las Bandidas een optreden

Bluesduo Frans & Jelle

Na veel ervaring in diverse bluesbandjes hebben Jelle Iedema en Frans Giling enkele jaren geleden besloten de krachten te bundelen in een akoestisch duo. Blues zit de beide mannen in het bloed. Het is een muziekvorm die de harten sneller doet kloppen en die pas echt tot zijn recht komt als deze gespeeld wordt met passie en emotie. Jelle en Frans spelen de muziek in zijn puurste vorm: akoestisch.

Het repertoire omvat nummers van eigen hand, afgewisseld met origineel gebrachte covers van o.a. Nuno Mindelis, James Cotton, Muddy Waters, Cab Calloway, Little Walter en hét bluesduo Sonny Terry en Brownie McGhee.

Las Bandidas

Las Bandidas bestaat uit vijf zeer uiteenlopende, pittige meiden met één gezamenlijke passie: muziek maken. Spelen wat ze lekker vinden, dat is het uitgangspunt. Met als resultaat een ietwat rebels repertoire, uiteenlopend van stevige rock tot country en blues. Rocken en rollen tot je erbij neervalt en vervolgens stil genieten van een tranentrekkende countryballad, het kan allemaal. Als echt bandieten stelen ze de show en zullen ook jouw muziekhart veroveren.

Skraal

Skraal heeft inmiddels geen introductie meer nodig. Al 10 jaar lang maken ze de Friese kroegen en festivals onveilig. De Friese bluesrockformatie heeft optredens verzorgd op Aaipop, Oerrock, Expansie, Streekein, Hûnekop festival, Abe Lenstra stadion, Knypstermerke, Veenhoop festival en natuurlijk een legio aan rokerige kroegen. Hun tweede studioplaat Rubber, Reek & Fjoer werd zeer goed ontvangen door de pers en is te verkrijgen op iTunes / Spotify en bol.com.

www.skraal.frl