Kunstschilder en ex-patiënt Jan J. de Vries toont verslag van zijn leven

Beetsterzwaag - Het weekend van 30 en 31 maart is bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag een bijzondere expositie van kunstschilder en ex-patiënt Jan J. de Vries. Er worden ruim 55 -door landschap geïnspireerde- schilderijen geëxposeerd die Jan de Vries zelf beschrijft als lyrisch expressionistisch. Alle werken zijn eveneens te koop voor een goed doel.

Landschappen als metafoor voor emoties

Voor De Vries is schilderen een manier om zichzelf en zijn gevoelens uit te drukken. Het werk van De Vries bestaat vooral uit landschappen. Dit is ook waar hij zich door laat inspireren: het is een metafoor voor zijn emoties. Zijn stijl valt vooral op door het kleurgebruik, waaraan de vormen ondergeschikt zijn gemaakt: „Ik gebruik gemengde technieken, olieverf en krijt om mijn schilderijen te realiseren op het doek.”

Door gezondheidsproblemen moest De Vries een stapje terug nemen voor wat betreft het schilderen. Omdat hij graag een goede bestemming wil voor zijn schilderijen, schenkt De Vries een deel van zijn werk aan Revalidatie Friesland. De opbrengst van de verkoop gaat naar een innovatief project voor patiënten. Jan de Vries noemt zijn werk een verslag van zijn leven. Zaterdag 30 maart en zondag 31 maart kan iedereen van 15:00 uur tot 20:00 uur zijn werken bekijken aan de Hoofdstraat 3 in Beetsterzwaag.

Over Revalidatie Friesland

Kinderen, jongeren en volwassenen die medisch specialistische revalidatie nodig hebben kunnen terecht bij Revalidatie Friesland. De gevolgen van ziekte, ongeval of aandoening zijn vaak complex en soms blijvend. Binnen Revalidatie Friesland werken meerdere disciplines intensief samen met en voor de patiënt. Door middel van een persoonlijke benadering en een geheel op de patiënt afgestemde behandeling wordt gestreefd naar het voorkomen en verminderen van belemmeringen.

In samenwerking met zes ziekenhuizen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland biedt Revalidatie Friesland klinische en poliklinische revalidatie. Het unieke revalidatiecentrum is gevestigd in Beetsterzwaag. De andere locaties bevinden zich in: Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Dokkum, Drachten, Harlingen, Emmeloord, Meppel en Steenwijk.

Meer info op www.revalidatie-friesland.nl.