Friese Poort-studente Lotte Pranger wint junior Zilveren Camera

Drachten/Gorredijk - ROC Friese Poort-studente Lotte Pranger heeft de junior Zilveren Camera gewonnen met een fotoserie over psychische problemen.

De 17-jarige studente Lotte Pranger uit Gorredijk heeft zondagmiddag in Hilversum een junior Zilveren Camera gewonnen met haar fotoserie over psychische problemen. Ze kreeg de bijbehorende prijs uit handen van burgemeester Pieter Broertjes. Lotte Pranger wil met haar serie psychische problemen bespreekbaar maken: ,,Er lopen steeds meer jongeren rond met psychische problemen en ik vind het belangrijk om het bespreekbaar te maken”, aldus de Gorredijkster, die aan Friese Poort Drachten een fotografie-opleiding volgt.

De Zilveren Camera Junior is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera en Museum Hilversum, in samenwerking met Profotonet, Rabobank Coöperatiefonds en Canon. De Zilveren Camera wordt beschouwd als belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek. Van alle inzendingen van deze jeugdeditie is een expositie gemaakt. De Zilveren Camera voor fotografen, de prijs voor beste fotojournalistiek, werd vorige maand uitgereikt. LC-fotograaf Jilmer Postma, oud-student van ROC Friese Poort werd genomineerd met een dronefoto van een schaapskudde in Drachten. Hij won uiteindelijk de derde prijs in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment van de Zilveren Camera.