Rispinge krijgt van Soroptimistclub High Tea op NLDoet

Drachten - Soroptimistclub Friesland Zuid verzorgde in het kader van NL Doet opnieuw een high-tea in verzorgingstehuis Rispinge.

Vrijdagmiddag gaven acht leden van de vrouwenserviceclub Soroptimistclub Friesland-Zuid acte de présence om voor de 4 vierde keer een high-tea te verzorgen in het verzorgingshuis Rispinge in Drachten, dit in nauwe samenwerking met de keukenbrigade van Rispinge. De tafels werden mooi gedekt met passend servies en etagères met allerlei hapjes en er was thee in overvloed. De sfeer was erg goed en de accordeonist was daar zeker debet aan. Hij putte uit een repertoire van Nederlandse en Friese liedjes. Voorzichtig werd er een dansje gewaagd.

Met name een aantal bezoekers van bewoners waren geïnteresseerd in wie de Soroptimisten zijn en wat ze doen. Dat werd uitgelegd aan de hand van voorbeelden als het gaat om projecten lokaal en internationaal, zoals het ondersteunen van de Voedselbank en recent de donatie aan Free A Girl. De lokale Soroptimistclub was in staat om ruim 20.000 euro te doneren aan dat doel, waarbij in India en Nepal wordt geprobeerd meisjes uit de gedwongen prostitutie te halen en vervolgens een opleiding aan te bieden. Onlangs is er in Nepal een school gerealiseerd waar meisjes een juristenopleiding kunnen volgen.

Binnenkort gaan zeven Soroptimisten van verschillende noordelijke clubs naar Nepal om dit met eigen ogen te zien.

www.soroptimist.nl.

Foto’s Maaike Buma