Gorredijk verliest weer

Gorredijk - VV Gorredijk 1 heeft dit weekend met 0-2 verloren van Renado.

Beide ploegen zien de onderkant van de derde klasse en een overwinning was dan ook broodnodig om aansluiting te gaan vinden met de middenmoot. Vanwege de hevige regenval van afgelopen week werd uitgeweken naar het kunstgras.

De eerste helft ging gelijk op. De wedstrijd was in evenwicht en grote kansen waren er niet. Beide ploegen probeerden middels verzorgd opbouwend voetbal de kansen te creëren. Bij geen van de voorwaartsen stond het vizier echt op scherp en werd met de bekende brilstand de rust bereikt.

Ook in de tweede helft ging het allemaal gelijk op en kon Gorredijk het voordeel van de wind in de rug niet uitbuiten. Combinaties werden te ver doorgevoerd en kon de defensie van Renado makkelijk overeind blijven. Renado loerde wat meer op de counter maar zoals gezegd was de wedstrijd in evenwicht en had menigeen zich al neergelegd bij enkele punten deling.

Echter in een tijdsbestek van amper 3 minuten wist Renado de wedstrijd te kantelen en de volle buit te pakken. In de 75e minuut werd een aanval vanaf de linkerkant opgezet en was het Giedo de Weerd die de bezoekers op een 0-1 voorsprong zette. Amper 2 minuten later was het Tjitte Werkman die vanaf de rand 16 met een bekeken schot de goalie van Gorredijk wederom het nakijken gaf en de 0-2 op het bord zette.

De tijd was toen nog te kort voor Gorredijk om de opgelopen schade te repareren en kon de ploeg van trainer van Slooten 3 punten bijschrijven.

Gorredijk heeft de lijn van vorige week niet weten door te trekken en verkeert nog steeds in de onderste regionen en het wacht nu drie loodzware uitwedstrijden