Roelevink Sport judoka’s scoren nieuwe punten

Gorredijk – In de dojo van judovereniging Kodokan is zaterdag een toernooi gehouden voor judoka’s om meer wedstrijdervaring op te doen.

Judo A-Zeven organiseerde het toernooi.

Thijs de Jong (Joure) heeft drie maal een ippon gemaakt tijdens zijn wedstrijden. Op deze manier haalde Thijs de gele battle award. Ook Yannick Benes (Lemmer) wint twee wedstrijden met een ippon, omdat het spel zeer snel is afgelopen. Helaas verliest hij er één, maar de gele battle award heeft hij wel binnen gehaald.

Naomi Oenema (Haskerhorne) heeft één wedstrijd gewonnen en ze twee partijen gelijk gespeeld. Naomi is dicht bij de oranje battle. Elize van der Molen (Langweer) heeft met een waza-ari gewonnen, verloor een partij en maakte ook nog een gelijk spel. Met al deze punten is ze voorbij de grens van de oranje battle award. Yan Wijnsma (Lemmer) verliest een partij en maakt ook nog een gelijk spel. Met zijn punten is Yan dichtbij de blauwe battle. Zowel Jasper van Eijk (Gorredijk) en Jorinde van der Vaart (Balk) hebben een wedstrijd verloren of gelijk gespeeld Beide judoka’s zijn onderweg naar de bruine battle. Gido Muizelaar (Heerenveen) wint twee wedstrijden met een ippon en hij verliest een partij. Gido is dichtbij de zwarte battle.