Scheidsrechters beslissen over eindstand Drachtster Boys tegen Drs.Vijfje

Drachten - Drachtster Boys/HR Piping heeft vrijdagavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen Drs. Vijfje.

Het einde van de wedstrijd was een zeer bijzonder slot van de wedstrijd tussen de Groninger studentes en de Drachtster vrouwen. Bij een stand van 2-2 en nog 3 seconden op de klok werd door Drachtster Boys/HR Piping een intrap genomen die door Anita Vellema op het doel werd geschoten, terwijl de zoemer klonk voor het einde van de wedstrijd. Ook de eerste scheidsrechter floot voor het einde. De bal ging tijdens het fluitsignaal in het doel. Gejuich bij de meiden van Drachtster Boys/HR Piping en ontzetting bij Drs. Vijfje. Na enig overleg tussen de eerste en de tweede scheidsrechter werd het doelpunt toegekend. De Drachtster meiden gingen juichend naar hun vele supporters.

De dames juichten te vroeg, want de derde scheidsrechter bemoeide zich ook met het affluiten en na enkele minuten van overleg, werd het Drachtster doelpunt alsnog afgekeurd. Reden: er zou een been van een andere speelster aan de bal hebben gezeten dan die van Anita Vellema en dus was de bal, volgens de scheidsrechters bij nader inzien, niet rechtstreeks in het doel verdwenen. Licht juichende Vijfje speelsters was het gevolg en veel commotie en emotie bij de Drachtster speelsters en aanhang. Uiteindelijk bleven beide teams dus met 1 punt achter, wat zorgde dat Drs. Vijfje opschoof naar de 4e plek en Drachtster Boys/HR Piping nu op de 8e plek staat.

Over de wedstrijd zelf sprak niemand meer. Doelpunten van Aruni Westerhout en Jessie Prijs aan Drachtster zijde en van Vesna Veltrop en Arte Brueren die leidden tot de 2-2. Het leek niet belangrijk meer.

Over deze wedstrijd gaat nog lang nagepraat worden. Drachtster Boys/HR Piping heeft inmiddels officieel protest aangetekend bij de KNVB over de gang van zaken en de rol van de heren scheidsrechters.

Volgende week vrijdag speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 thuis in de SNIJ Noordhal om 20.30 uur tegen Futsal Apeldrn VR1

Selectie Drs.Vijfje VR1: Willisa Scholtens, Tessa Peters, Vesna Veltrop, Sharon Luttmer, Annebel ten Broeke, Mireille Koster, Arte Brueren, Laura de Groen, Jet Nooteboom en Karin Luchies.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Aruni Westerhout, Mellanie Elzinga, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs en Sieta de Vries.