Suzanne Schulting geëmotioneerd bij sportverkiezing

Tijnje

Suzanne Schulting is woensdagavond tijdens het NOC*NSF Sportgala uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar 2018.

"Ik vind het heel erg vet" waren de woorden van Suzanne Schulting bij het NOC*NSF Sportgala. De shorttrackster werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar 2018 en kreeg daarvoor de Jaap Eden Award uitgereikt.

In haar speech raakte ze geëmotioneerd toen ze onder andere haar ouders en zusjes bedankte. ,,Ontzettend bedankt dat jullie er eigenlijk altijd voor mij zijn. Ik ben soms vervelend geweest, maar uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen." De 21-jarige shorttrackster uit Tijnje, die nu in Groningen woont, was de eerste Nederlander ooit die Omlympisch shorttrack goud won. Ze deed dat op de 1000 meter in Pyeongchang, waar ze ook het brons met Nederlandse team op de ploegenachtervolging veroverde.

Schulting nam het in de verkiezing op tegen Jorien ter Mors (Olympisch kampioene 1000 meter langebaan) en de wereldkampioenen wielrennen Anna van der Breggen (weg) en Annemiek van Vleuten (tijd).


Auteur

Douwe Bijlsma Redacteur