Mathijs Grijze van Stânfries door naar NK turnen

gorredijk

Zaterdag werd in Meppel de tweede turncompetitie heren turnen gehouden. Mathijs, Jesse en Quincy deden hier aan mee namens GV Stânfries uit Gorredijk.

Mathijs Grijze, senior niveau 7, turnde zoals altijd met volle overtuiging, beheersing en netheid zijn oefeningen. Helaas verliep zijn voltige oefening niet zoals hij had gehoopt en moest hier aardig wat punten laten liggen. Mathijs werd wel zeer knap derde op deze wedstrijd. In de turncompetitie wist Mathijs tweede te worden. Dit zorgde ervoor dat Mathijs zich heeft geplaatst voor de Noord-Oost finale en voor de landelijjke vierde divisie finale.

Jesse Grijze, jeugd niveau 10, beet het spits af op de sprong die goed verliep. Helaas had Jesse een val op vloer en rekstok. Wel wist Jesse zijn concentratie en lichaams spanning goed vast te houden. In zijn ringen oefening wist Jesse een nieuw element toe te voegen, die hij nog niet eerder op een wedstrijd had vertoond. Jesse werd elfde.

Quincy Speklé, junior niveau 9, begon op de brug waar bij een nieuw element met goed vertrouwen had toegevoegd aan zijn routine. Helaas verliep dit tijdens de wedstrijd niet zoals gehoopt, en leidde het tot een val. Maar toch onzettend stoer om het wel te gaan proberen. Op een foutje na op rekstok turnde hij op de andere toestellen netjes en strak. Hij werd 16e.


Auteur

Fokke Wester Redacteur