Expositie Melda Wibawa in galerie Amapola

DE WILGEN

In galerie Amapola in De Wilgen is vanaf zaterdag 10 maart de expositie ‘Van oostindische inkt tot olieverf’ van Melda Wibawa te zien.

De expositie is te zien tot en met zondag 6 mei. Openingstijden zijn zaterdag en zondag van 13-17 uur.

Gastexposant Melda Wibawa is in 2014 begonnen met de kunstopleiding van De Foudgumse School in Foudgum. In 2016 werd zij, uit de 1e- en de 2e-jaars studenten, gekozen tot de beste student van het jaar. Haar kwaliteiten werden al snel in de kunstwereld opgepikt en zij is nu één van vaste kunstenaars van een galerie in Wierden. Dit resulteerde o.a. in een duo expositie in het voorjaar van 2017. Het werk van Melda kwam ook door de selectie van de Zomer Expo 2017 in museum De Fundatie, Zwolle.

Melda schildert stadstaferelen en landschappen. Schilderen op locatie (plein air) heeft haar voorkeur, maar het werken in de studio vindt zij ook prettig. Naast het schilderen, tekent en illustreert zij regelmatig. Zo maakte zij een prachtige serie over beren. Ook ‘Urban sketch’ doet zij graag. Een veelzijdig talent dus, om goed in de gaten te houden voor toekomstig werk!

Melda Wibawa is geboren en getogen in Jakarta, Indonesië. Zij heeft een opleiding en achtergrond als architect. Eind 2000 is zij verhuisd naar Leeuwarden, waar zij werkt als webdesigner en grafisch vormgever in haar eigen bedrijf: Studio Protter.

Ook zijn er nieuwe schilderijen en beelden te zien van de eigenaar van galerie Amapola: Margôt Ritman.


Auteur

Redacteur