Politiek café PvdA over het basisinkomen

DRACHTEN

De PvdA houdt volgende week donderdagavond 8 maart vanaf half acht in het Drachtster Lyceum een politiek café over het basisinkomen.

In de verkiezingsprogramma’s van verschillende politieke partijen in Smallingerland wordt het basisinkomen genoemd  als middel om de bestaanszekerheid voor mensen te verbeteren. Maar er zijn ook partijen die zich fel verzetten tegen deze gedachte. Daarnaast is er de vraag voor wie het basisinkomen gaat gelden: alleen voor mensen in de bijstand, voor een grotere groep, of misschien zelfs voor ons allemaal? Sommigen zeggen dat het basisinkomen mensen lui maakt, terwijl anderen betogen dat het mensen juist aanzet tot activiteit. Kortom over het basisinkomen is het laatste woord nog niet gezegd; het staat nog volop ter discussie. Daarom organiseert de PvdA afdeling Smallingerland, in samenwerking met GroenLinks en D’66, een politiek café over dit onderwerp op 8 maart. Gastspreker is Alexander de Roo, voorzitter Nederlandse Vereniging Basisinkomen en voormalig Europarlementariër. Gespreksleider is Brigitta Scheepsma. De avond vindt plaats in het Atrium van het Drachtster Lyceum aan de Torenstraat in Drachten. Aanvang 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). Ook inwoners van buiten Smallingerland zijn van harte welkom.

Auteur

Fokke Wester