Zondagmiddag sluiting van 24-uurs residenties in SYB

BEETSTERZWAAG

In kunsthuis SYB wordt zondagmiddag vanaf een uur het project 24-UURS RESIDENCIES van de Academie Minerva afgesloten.

Het project is vorige week vrijdag begonnen. Net als in voorgaande jaren organiseert SYB samen met het Sober & Lonely Art Institute (S&L) uit Johannesburg een aantal ultrakorte residencies. Kunstenaars die studeren of pas zijn afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen, konden in de afgelopen maanden een voorstel insturen voor een residency van niet meer en niet minder dan één dag en één nacht. Uit alle inzendingen selecteerden SYB en S&L de meest opvallende voorstellen. De eerste residency startte op vrijdag 23 februari om 12.00 uur. Het programma wordt afgesloten op zondag 4 maart tijdens de opening van Beetsterzwaag Culturele Hoofdstraat 2018 met een gezamenlijke presentatie in het Kunsthuis. Aan de residency-marathon is deelgenomen door Romy Joya Kuldip Singh en Carolina Burandt, Riane Pater, Jannes Bürkner en Sophia Löwe, Jochem Wijngaard, Helia Rafi en Jennifer Zaharieva, Laura Laasik en Vilius Vaitiekunas, Leon Kooi en Jo T Wu. Voor meer informatie: www.kunsthuissyb.nl

Auteur

Fokke Wester