De Stuyvesant Sailors nemen Pieter bij de Poot in de Skâns

GORREDIJK

De Stuyvesant Sailors geven zaterdag 3 maart vanaf 20.15 uur een concert in De Skâns. 

Na succesvolle concertreizen in het verleden naar Polen, Duitsland en Ierland en na hun optreden op het Binnenhof in Den Haag en bij Omrop Fryslân treden de Stuyvesant Sailors nu op in Gorredijk met het programma De Stuyvesant Sailors nemen Pieter bij de Poot. In een afwisselend programma belichten de Stuyvesant Sailors het leven van één van de beroemdste Stellingwervers, Pieter Stuyvesant, ook wel Pieter Poot genoemd. Het wordt een avond vol zeemans- en popliederen, afgewisseld met korte teksten en sketches. Maak mee hoe Pieter carrière maakte bij de West Indische Compagnie, onderweg tijdens een zeegevecht in de Caraïbische Zee zijn been verloor, en uiteindelijk opklom tot gouverneur van Nieuw-Amsterdam, het latere New York. Kaarten via www.skans.nl of aan de kassa van De Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk. Telefonisch reserveren via: 0513 – 468600  

Auteur

Fokke Wester