Five Pack verliest na verlenging van Groene Uilen

GRONINGEN

Five Pack speelde zaterdag in Groningen tegen De Groene Uilen 3. De Ureterpers verloren na verlenging uiteindelijk met 83-80.

Hieronder het door de club ingezonden verslag: Five Pack begon goed aan de wedstrijd. Lennart Hoving en Martijn Wielinga namen het team op sleeptouw en wisten regelmatig de basket te vinden, terwijl de Groningers niet echt een vuist konden maken. Ook in het derde kwart leek er voor de Ureterpers niets aan de hand. Scores van Jeffrey van der Zee, Bas Hoekstra en de sterke Remy Kirindongo zorgden ervoor dat Five Pack steeds aan de goede kant van de score bleef. In de slotminuten werd het echter toch nog spannend. Five Pack had moeite om de basket te vinden, terwijl de Groningers er weer in geloofden. Na het laatste fluitsignaal was de stand gelijk, zodat er een verlenging volgde. In de verlenging werd duidelijk dat de conditie van de Groningers beter was. Ook ontbrak een aantal spelers bij Five Pack waardoor er niet op iedere positie goed doorgewisseld kon worden. De verlenging werd een waar spektakelstuk. Maarten de Boer schoot twee verre driepunters op rij, waarna Ruben de Bie er nog een driepunter aan toevoegde. Helaas voor Five Pack werden deze drie driepunters beantwoord met drie driepunters op rij door De Groene Uilen. In de laatste seconden kreeg Maarten de Boer nog een kans er een tweede verlenging uit te slepen, maar door de drie man sterke verdediging kwam hij niet meer tot scoren. Eindstand 83-80. ,,Eigenlijk was er de hele wedstrijd niks aan de hand. Op het laatst hebben we het weggegeven en dat is zuur”, aldus Thijs Tel.

Auteur

Fokke Wester