Sinterklaasintocht 25 november groot feest in Oldeberkoop

OLDEBERKOOP

Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdagmiddag 25 november om 17.00 uur aan in Oldeberkoop.

De Sinterklaascommissie Oldeberkoop heeft in goed overleg met Sint en Pieten gekozen voor een intocht laat in de middag. Sinterklaas heeft beloofd dat hij meer Pieten dan in voorgaande jaren zal meenemen. Wel waren er twijfels of alle Pieten op tijd zouden zijn. Tevens zullen er Pieten zijn die tijdens de optocht op bijzondere wijze meelopen. Gastvrouw Jep zal ook dit jaar er voor zorgen dat Sinterklaas veilig voet aan Bercoper grond kan zetten. Voordat Sint arriveert oefenen de kinderen, samen met dweilorkest FF Blazen uit Noordwolde, de liedjes die bij dit feest horen. Aan de kinderen en ouders word gevraagd of ze samen met de bijzondere gasten, na de intocht, samen naar het centrum willen lopen. FF Blazen zal deze optocht muzikaal begeleiden. Op het Appie Tjalma plein in het dorp, zal er om 17.30 uur voor Sint en zijn Pieten een echt welkomst-feest worden georganiseerd. Tijdens dit feest zal Sinterklaas het officiele naambord van het plein onthullen. Voor iedereen is er warme chocolade melk en speculaas, aangeboden door Bercoper Ondernemers Vereniging. Traditie getrouw zal het pleinfeest met een echte Sinterklaasdans worden afgesloten.

Auteur

Fokke Wester