Turftrapers Zappen zaterdag op het Prinsenbal

TIJNJE

 Aanstaande zaterdag is het weer de dag der zotten, op de elfde van de elfde, en dan zal Carnavalsvereniging de Turftrapers in haar residentie Café Zalen Overwijk wederom het Prinsenbal organiseren.

Op deze avond zal prins Jehanneman d’n Urste afscheid nemen van zijn functie. Uiteraard zal de carnavalsvereniging zoals gebruikelijk haar nieuwe prins om elf over elf aan het vorstendom voorstellen tezamen met zijn nieuwe raad van 11. De avond die om 19.33 start zal beginnen met een toneelstuk: ditmaal draagt deze de naam Turfzappers. Tijdens dit stuk wordt de televisie naar de planken verwezen en zal op humoristische wijze in twee bedrijven het aanwezige publiek getrakteerd worden op een kolderieke voorstelling. Na het aantreden van de nieuwe prins kan het feest losbarsten met niemand minder dan Gaatze Bosma. Deze talentvolle zanger werd bekend bij het programma Bloed, Zweet en Tranen en scoorde al hits op Holland FM. Zijn muziek varieert van eigenzinnige rock and roll, tot smartlappen tot Friestalige ballades en uiteraard enkele carnavalskrakers. De avond is voor leden vrij te bezoeken. Niet-leden betalen 10 euro voor deze start van het carnavalsjaar.

Auteur

Fokke Wester