Bijna 1700 deelnemers op 38e Fietsvierdaagse Appelscha

Opsterland-Ooststellingwerf

Gisteren ging voor de 38e keer de fietsvierdaagse van Appelscha van start. Ruim 1690 deelnemers fietsen vier dagen door het Drents-Friese Wold, polderlandschappen en langs vele bezienswaardigheden.

Men kan uit verschillende afstanden kiezen; de 25/30, 40/45 of de 60/65 kilometerroutes. Aan de finish van de Fiets4daagse is in het Racket & Health Centre, kan men even nagenieten van gezellige live-muziek onder genot van een versnapering. Hier kunnen tevens de fietsen bewaakt gestald worden. De eerste dag, dinsdag, is de Madenroute gereden. Deze route gaat langs de Opsterlandse Compagnonsvaart en de buurtschappen Venekoten en Jardinga naar Oosterwolde en via Ravenswoud weer terug naar Appelscha. De tweede dag, vandaag: woensdag 23 augustus, wordt de Tilgruproute gereden, deze gaat via de Tilgrup naar Hoogersmilde daarna fietsen de deelnemers langs het Blauwemeer, via Geeuwenbrug en de boswachterij terug naar Appelscha. Op dag drie, donderdag, wordt de Compagnonsroute gereden. Via de Nieuwe vaart en Kimmelswijk gaat het richting Smilde. De grotere afstanden fietsen nog even door naar het Hijkerveld. Op de laatste en vierde dag, vrijdag, wordt de Oude Willem route gereden, die door de Boswachterij Appelscha en Boswachterij Smilde naar Canada gaat. Op de terugweg gaat de route via het Aekingerzand bij het bezoekerscentum van Staatsbosbeheer weer richting Appelscha. Vele vrijwilligers zijn deze dagen in touw. Zij zorgen voor de verkeersveiligheid, en helpen bij pech onderweg. Maar zijn ook onderweg aanwezig op de stempelposten en in het sportcentrum bij de start en finish. Foto's: Harry Lasker / HaaPee fotografie

Auteur

Redactie