Vroeg geboren lammeren resulteren in levende kerststal Langezwaag

LANGEZWAAG

Voorafgaand aan de kerkdiensten op kerstavond en eerste kerstdag was er gedurende en aantal uren bij de kerk van Langezwaag een levende kerststal te bewonderen.

De geboorte van drie lammeren bij hobbyboer en tevens kerkenraadslid Geertjan Fekken resulteerde uiteindelijk in deze levende kerststal. Toen de geboorte van de lammeren zich aankondigde, was de vraag: kunnen wij hier met kerst iets mee doen? Het idee van een levende kerststal was geboren. Met vrijwilligers stond er binnen een week een prachtige houten kerststal. Jozef (Gerrit Arends) en Maria (Akke Fekken en Marjan van der Werf) ontfermden zich over het kindje Jezus en de herder (Joyce Kallenkoot) zorgde voor de dieren. De kerststal trok veel publiek. Met warme chocolademelk, kerstmuziek en open haard kon men genieten van dit prachtige schouwspel.  

Auteur

Fokke Wester