Jaarlijkse Kerstloop Sparjebird blijft succes

SPARJEBIRD

 De traditionele kerstloop, dit jaar op de zaterdag voor kerst, trok weer een groot deelnemersveld. Meer dan 50 lopers en loopsters waren van de partij.

Niet alleen de wekelijkse deelnemers, maar ook meerdere oud-lopers, familie en kennissen en zelfs de zoon, kleinzoon en kleindochter van de Loopgroep-oprichter, Peter Klos, gaven acte de presénce. Na de gebruikelijke inloop en warming up kon iedereen los. Er werden afstanden gelopen van 2 of 3 km-rondjes, maar ook velen met 5 km of meer. Meerdere ervaren lopers lukte het om de 10 km af te leggen binnen het vastgestelde uur. De snelste loper had een tijd van ruim 46 minuten. De weersomstandigheden waren prima. De nieuwe eigenaren van de Blokhut, Marwin Coehoorn en Marcel Annema, verzorgden de catering en de vuurkorven. De renovatieplannen van de Blokhut zijn gemaakt en volgend voorjaar gaan ze los. Voor de Sparjebird-loopgroep, maar ook andere gebruikers van het Speelbos en Blokhut zijn dat goede berichten. Al met al weer een geslaagde kerstloop.

Auteur

Fokke Wester