Drie keer volle Piterkerk voor het Meisje met de Zwavelstokjes

LIPPENHUIZEN

Ruim 250 mensen hebben vrijdag en zaterdag in de Piterkerk van Lippenhuizen genoten van de kerstmusical Het meisje met de zwavelstokjes.

In een sfeervol verlichte Piterkerk speelden, zongen en dansten 43 kinderen uit Lippenhuizen en Hemrik in drie voorstellingen de sterren van de hemel. Met een ontroerend spel van hoofdrolspeelster Elbrecht Pool (7) uit Lippenhuizen als het meisje met de zwavelstokjes. Droomwereld De musical is een bewerking van het wereldberoemde verhaal van Hans Christian Andersen. En arm meisje moet zwavelstokjes verkopen om te kunnen leven. Helaas heeft niemand interesse in haar koopwaar. Dan steekt zij, tegen de bittere kou een zwavelstokje aan… en belandt in een prachtige droomwereld. De kerstmusical werd drie keer opgevoerd op vrijdagavond en zaterdagmiddag en -vond. De kerk was van binnen en buiten sfeervol verlicht. Het publiek hoorde bij binnenkomst bekende kerstliederen spelen. Na afloop van de voorstelling was er voor iedereen chocolademelk met een kerstkoekje. Vrijwilligers De regie van kerstmusical Het meisje met de zwavelstokjes was in handen van leerkracht Ria IJbema. Het Sterrenkoor en de solisten onder leiding van Anje de Jong werden muzikaal begeleid door Jan Andries Dijkstra (piano), Johan Cnossen (dwarsfluit) en Ymkje Postma (bas). De organisatie werd geholpen door tientallen vrijwilligers. Zo verzorgden Vrouwen van Nu uit Lippenhuizen de aankleding van de kerk.

Auteur

Fokke Wester