Betoverende Kaarsjeswandeling in Nationaal Park Drents-Friese Wold groot succes

APPELSCHA

 Ruim 250 bezoekers genoten vrijdagavond van een sprookjesachtige tocht door de donkere bossen van het Drents-Friese Wold.

Muts op, handschoenen aan en genieten van een sfeervolle avondwandeling door de donkere en heerlijk geurende bossen bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. De boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer hadden een deel van het bos sprookjesachtig verlicht met honderden kaarsen. Onderweg was van alles te beleven, zoals de klanken van harp of gitaar door Troubadour Columba en sfeervolle kersttafereeltjes. De wandeling voerde over een volledig verhard pad en was daardoor voor iedereen geschikt. Halverwege de wandeling zorgden de boswachters voor een sfeermoment bij een knapperend vuurtje en was er voor iedereen warme chocomelk en een heerlijke oliebol. Kinderen maakten hier ook zelf een kerstlichtje om hiermee de wandeling voort te zetten. Het was een prachtige moment om helemaal in de kerstsfeer te komen voor jong en oud. Dit jaar gemist, volgend jaar 23 december organiseert Staatsbosbeheer wederom een onvergetelijke kaarsjeswandeling. Tijdens de kerstvakantie is Buitencentrum Drents-Friese Wold dagelijks open van 10.00-16.00 uur.

Auteur

Fokke Wester