Reva verliest thuis pittige pot tegen LVC

Opsterland-Ooststellingwerf

De volleybalheren van Mijn Makelaar/Reva verloren vrijdag de thuiswedstrijd tegen LVC uit Lemmer.

Een pittige pot voor de heren uit Gorredijk die inmiddels op de achtste plaats in de Eerste Klasse staan, terwijl de gasten uit Lemmer op de tweede plaats staan met uitzicht op de nummer één positie. De ploeg van Coach Henk Veenstra kwam goed uit de startblokken. Floris Kerssies en Gerrit de Boer werden op de middenpositie goed bediend door spelverdeler Roel Hartsema. Hierdoor wist  Reva een goede voorsprong van vijf punten op te bouwen tot 20-15. Op dat moment stokte de machine bij de thuisploeg echter en kwam Lemmer met name door persoonlijke fouten aan Reva zijde eenvoudig aan de overwinning: 22-25. De tweede set gaf hetzelfde beeld: een goede voorsprong, maar te weinig rust in de ploeg om deze voorsprong te consolideren. Pas in de derde set werd het spannend. De thuisploeg kon twee setpoints niet benutten en moest bij 29-31 het hoofd buigen. Die mentale klap kwamen de heren niet meer te boven, waardoor Lemmer de laatste set eenvoudig met 17-25 en de wedstrijd met 0-4 won. Coach Veenstra zag het als volg: ,,We deden het gelukkig veel beter dan vorige week, alleen troffen we ook een betere tegenstander. In ons goede doen hadden we volop kansen gehad, maar het vorm gebrek van de afgelopen periode speelt ons ook deze partij parten.” Mijn Makelaar/Reva kan eerst bijkomen in de winterstop en komt op 14 januari 2017 weer uit de startblokken tegen OPM 3 uit in Heerenveen.

Auteur

Redactie