Derde nederlaag op rij voor Reva

Opsterland-Ooststellingwerf

De heren van Mijn Makelaar/Reva speelden vrijdag de thuiswedstrijd tegen de heren van Joure/Oudehaske 2.

Het werd een spannende partij tussen twee middenmoters in de Eerste Klasse, waarbij uiteindelijk de gasten aan het langste eind trokken.

 

Daar leek het in de eerste set niet op. Mijn Makelaar/Reva ging uitstekend van start met goed verdedigen en gevarieerd aanvallen. Spelverdeler Roel Hartsema had voldoende mogelijkheden om zijn aanvallers te bedienen. Ook blokkerend werden er mooie punten gescoord. Teveel service fouten van de Gorredijkers verhinderden echter dat er afstand genomen werd in de puntentelling, waardoor het onnodig spannend werd. Bij 23-23 hielden de gasten het hoofd net iets koeler waardoor de eerste set met 23-25 verloren ging.  

 

De tweede en derde set kwam Joure/Oudehaske steeds beter in het spel en werd het voor de Gorredijkers steeds moeilijker om punten te scoren. Alleen jeugdspeler YarickPoiesz kwam op een gegeven moment op de linksbuiten nog goed door. De tweede set werd daardoor spannend (23-25) maar de derde set ging te eenvoudig verloren (19-25)

 

Pas in de vierde set kon de thuisploeg weer goed meekomen. De concentratie bij de gasten viel ook iets weg waardoor het verdiende puntje toch veroverd kon worden (25-23). Duikvlucht op ranglijst

 

Coach Henk Veenstra zag het als volgt: ,,Bijzonder jammer dat we de eerste set hebben laten glippen. Met iets minder service fouten hadden we die eenvoudig kunnen pakken en dan krijg je vervolgens een hele andere wedstrijd. Wel fijn dat we de opgaande lijn vasthouden en dat de jeugd het steeds beter doet. ”

 

Mijn Makelaar/Reva maakt met een derde nederlaag op rij een aardige duikvlucht op de ranglijst en is inmiddels op de achtste plaats beland. Op zaterdag 10 december spelen de Gorredijkers uit tegen de Tsjûkemarders. De Echtenaren bezetten de elfde positie. Het is dus zaak voor Mijn Makelaar/Reva om de opgaande lijn te verzilveren met een goede overwinning in Echten.


Auteur

Redactie