Sinterklaas warm ontvangen in Oosterwolde

Opsterland-Ooststellingwerf

Sinterklaas is zaterdag aangekomen in Oosterwolde. Niet per boot, zoals de pieten, maar tot grote verrassing van de honderden kinderen, arriveerde de goedheiligman op zijn paard.

Even zat de schrik er bij de kinderen goed in. Een boot met pieten, inclusief een circusdirecteur, maar geen Sinterklaas. Hij kwam iets later aan op zijn trouwe schimmel, vergezeld door nog meer pieten. Het bonte gezelschap kon rekenen op een warm onthaal. Tijdens de intocht werd in de Stationsstraat het Pietenhuis geopend. Tijdens het verblijf van Sinterklaas zijn daar diverse activiteiten. Er is gelegenheid om te knutselen, spelletjes te spelen, te chillen en een boekje te lezen met de pieten. Het thema dit jaar is circus. Alle informatie is te vinden op de website www.sinterklaasinoosterwolde.nl.  

Auteur

Redactie