Chef-kok Tzong Don uit Oosterwolde wint voor tweede keer WK-goud

Opsterland-Ooststellingwerf

Chef-kok Kuai Sheng Wang van restaurant Tzong Don in Oosterwolde is er voor de tweede keer op rij in geslaagd om tijdens het ‘World Championship Of Chinese Cuisine’ het goud in de wacht te slepen.

Het wereldkampioenschap wordt om de vier jaar gehouden. Het prestigieuze evenement kan gezien worden als de Olympische Spelen in Chinese gastronomie. Dit jaar vond de achtste editie plaats in het Rotterdamse Ahoy’. ,,Voor het eerst buiten Azië. Ik ben dan ook heel blij dat ik in eigen land heb kunnen winnen", reageert de chef-kok enthousiast. Ontzettend trots Er wordt altijd in teams van vier personen aan het kampioenschap deelgenomen. Dit jaar namen er vierhonderd chef-koks, afkomstig uit vijftien verschillende landen, deel aan het kampioenschap. Namens Nederland kwamen er in totaal veertien teams uit. ,,Ik ben ontzettend trots op mijn vader", zegt zoon Yonnie Wang, bedrijfsleider van Tzong Don. ,,Zoveel koks die meedoen en dan voor de tweede keer op rij het goud winnen, geweldig." Al eerder goud KuaiSheng Wang behaalde tijdens het kampioenschap in Singapore vier jaar geleden samen met zijn team ook al goud. Deze achtste editie mocht hij wederom als teamleider aantreden. Naast Wang bestond het gouden team uit de chef-koks HuaiYuJin (restaurant China Paleis in Amersfoort), Jibiao He (restaurant Chi Ling in IJmuiden) en Dapeng Zhang (restaurant De Gouden Lelie in Haarlem). Alle teams kregen 2,5 uur de tijd om acht gerechten te bereiden. ,,We hebben samen veel geoefend en tijdens de wedstrijd verliep alles ook erg goed. We waren snel klaar, het voelde goed." Enorme waardering Woensdagavond werden de winnaars bekendgemaakt. Ondanks het goede verloop van de wedstrijd was het voor Wang en zijn team erg spannend. ,,We hadden echt niet verwacht weer goud te winnen, maar dit is natuurlijk prachtig. Ik ben altijd kok geweest en zie het winnen van deze prijs als een enorme waardering. Voor mij heel waardevol." Gouden voorgerecht op de kaart De chef-kok uit Oosterwolde sleepte niet alleen met zijn team goud in de wacht, maar kreeg ook voor zijn individuele gerecht, gegrilde zeebaarsfilet op een bedje van krabsalade, een gouden medaille. Dit warme voorgerecht komt binnenkort op de menukaart van Tzong Don te staan.

Auteur

Redactie