Dorpsontbijt in Snikkeweek krijgt vervolg na succesvolle primeur

HAULERWIJK

De commissie Snikkeweek Haulerwijk kan terug zien op een geslaagd weekend.

Foto's FotoTekst.nl/John Boel De feestweek van Haulerwijk begon op vrijdagmiddag met een kinderactiviteit op het plein bij dorpshuis De Enter. ,,Helaas viel hier de belangstelling wat tegen. Waarschijnlijk is de vakantieperiode daar debet aan'', aldus Bauke. In Sinnehiem was het wel gezellig druk. Met 70 toeschouwers gaven Klún en Knoffelhakke een prachtig stukje Fries cabaret. ’s Avonds werd er Levend Tafelvoetbal gespeeld door acht teams. Het JLS team was de beste en won het spel. Tegelijkertijd trad Williamstown Inc. op. Deze band heeft altijd een speciale band met Haulerwijk. Zij speelden blues- en rockmuziek. Knusser De Snikkebraderie werd dit jaar voor het eerst op de zaterdag gehouden. ,,De nieuwe locatie op de Loswal was een succes. De markt werd zo veel knusser en gezelliger. De meeste standhouders waren hier dan ook zeer tevreden over.'' De standjes liepen mooi om de kermis heen, zodat zij mee konden profiteren van de gezellige drukte. Tussen de kraampjes was ook nog een kinderrommelmarkt. Op het plein bij De Enter was een open podium, waar De Feansjongers, Stijn (10 jaar) en Static Systems gebruik van maakten. Zondagmorgen om 10 uur was het tijd voor een primeur in de Snikkeweek: het dorpsontbijt. ,,We hadden geen idee hoeveel mensen op het Dorpsontbijt zouden afkomen. We hoorden allemaal geruchten door het dorp. Dus het was spannend wat het zou worden. Met een opkomst van een kleine honderd mensen zijn wij zeer blij. De organisatie is dan ook zeer tevreden en zal dit volgend jaar weer gaan doen.'' Zondagmiddag werd het feest afgesloten met een parkdienst, met een optreden van Gospel Choir Free. Ook hier was de opkomst groot.

Auteur

Fokke Wester