Drie dagen Snikkeweekfeest in Haulerwijk

HAULERWIJK

 De feestweek van Haulerwijk gaat vrijdag 22 juli van start. Drie dagen lang is er feest en gezelligheid. Er zijn terugkerende activiteiten, maar voor het eerst wordt ook een dorpsontbijt gehouden. In dezelfde week wordt er ook de competitie ‘Beste Darter van Haulerwijk’ georganiseerd.

De organisatie van Snikkeweek Haulerwijk heeft het evenement teruggebracht naar drie dagen. Dit om de gezelligheid te bevorderen en meer leven in de brouwerij te krijgen. Van vrijdagmiddag 22 juli tot en met zondagmiddag 24 juli wordt er van alles georganiseerd. De aftrap is vrijdags om 14.00 uur in zowel Sinnehiem als bij dorpshuis De Enter. In Sinnehiem vindt de cabaretmiddag met Klún en Knoffelhakke plaats. Op het plein bij De Enter is er voor de jeugd bingo en levend tafelvoetbal. ’s Avonds is dat tafelvoetbal het domein voor de volwassenen. Op het plein zal tevens een optreden zijn van blues- en rockband Williamstown Inc. Daarna zal de Nacht van Haulerwijk van start gaan. Snikkemarkt Op zaterdag 23 juli vindt dit jaar voor het eerst de Snikkemarkt plaats. Deze braderie is naar de zaterdag verschoven zodat meer mensen kunnen komen. De locatie is op de Loswal (bij De Enter) en zo naar Woonplein HomeCity. Dit is van 14.00 tot 21.00 uur. Bij de braderie is een kinderrommelmarkt en een heus ‘gezelligheidsplein’. Daar staan eettentjes en een open podium. Diverse amateur artiesten uit de omgeving zullen daar zowel ’s middags als ’s avonds optreden. Later op de avond is er live muziek in de cafés van het dorp. Nieuw tijdens dit Snikkeweekend is het Dorpsontbijt. Op zondagmorgen 24 juli (10.00 uur) kan iedereen aanschuiven bij het dorpshuis voor een gezellig ontbijt. De organisatie hoopt hiermee de sfeer in Haulerwijk nog verder te vergroten. In de middag wordt de jaarlijkse Parkdienst gehouden. Dit jaar komt Gospel Choir ‘Free’ het geheel opluisteren. Beste Darter Van maandag 18 tot en met zondag 24 juli vindt ook het jaarlijkse darttoernooi plaats. Dit jaar wordt het voor de vierde keer georganiseerd en zijn er al ruim 40 deelnemers. De speelrondes worden in café De Koperen Pomp en Het Bruine Paard gedaan. Op de laatste avond is de finale van het toernooi en vindt er ook nog een koppeltoernooi plaats. Wat ook voor sfeer en gezelligheid gaat zorgen, is de kermis. Deze is van woensdag 20 tot en met zondag 24 juli aanwezig op het plein bij de sporthal.

Auteur

Fokke Wester