Expositie Jan van der Scheer in Kunsthuis LOOF

JUBBEGA

In Kunsthuis LOOF wordt zaterdagmiddag 23 juli om vier uur de solotentoonstelling geopend met werk van Jan van der Scheer.

Onder de titel VERTE toont Van der Scheer aquarellen. De werken van Jan van der Scheer tonen een zachte wereld, ontstaan vanuit de verbeelding. Een imaginaire ruimte die sober wordt aangeduid, zich concentreert en weer oplost. Associaties met lucht of wolken zijn mogelijk. Soms met een horizon, waardoor je geneigd bent ze te lezen als landschappen. Lege landschappen, want er is bijna niets. De beelden nodigen uit om er langer naar te kijken en te ontdekken dat er een stille kracht van uitgaat. Van dichtbij en veraf bieden ze steeds weer andere kijkervaringen. De tentoonstelling is open van vrijdag 21 juli tot en met zondag 22 augustus, elke vrijdag, zaterdag en zondag 's middags van een tot vijf uur en op afspraak

Auteur

Fokke Wester