Sfeervol en druk Korenfestival in Appelscha

Opsterland-Ooststellingwerf

 Zondag vond in Appelscha het traditionele jaarlijkse korenfestival plaats. Dit festival wordt ieder jaar mogelijk gemaakt door SA3 in samenwerking met  de horeca aan de Boerestreek en de organisatie van het shantyfestival wordt altijd in handen gelegd van de Compagnonsvaarders van Oosterwolde.

Dit jaar waren de weergoden de koren wel bijzonder goed gezind. Het was zonnig, warm zelfs, en het publiek was dan ook ruim vertegenwoordigd. De terrassen en de markt werden goed bezocht. De schoolvakanties zijn begonnen, de campings staan vol. De uitgenodigde koren, de Oostvaarders uit Almelo en shantykoor Maritiem uit Winschoten maakten samen met het shantykoor uit Spier en de Compagnonsvaarders deze sfeervolle middag tot een spetterend feestje. Er werd uit volle borst gezongen en meegezongen. De combinatie met de groot opgezette markt, en met de kamelenmarkt garandeert een talrijk publiek. De start van het vakantieseizoen kan niet beter. ,,Wij zetten deze jaarlijkse traditie graag voort en nodigen u uit volgend jaar mee te genieten van een vrolijk en gezellig zangfestijn." Tekst: Compagnonsvaarders Foto's: John Boel / FotoTekst.nl

Auteur

Redactie