Stellinghaven start ontmoetingscafé op de donderdagmiddag

OOSTERWOLDE

Wie behoefte heeft aan gezelligheid, andere mensen wil ontmoeten of eens een spelletje wil doen, kan vanaf donderdag terecht in het ontmoetingscafé van Stellinghaven in Oosterwolde.

,,Wij zijn erg blij met deze nieuwe activiteit'', zegt Mia Veltrop, manager van het zorgcomplex. ,,En we hebben nog meer te vieren, want we hebben deze maand ook het Gouden PREZO keurmerk ontvangen en we zijn beoordeeld met drie sterren door Gastvrijheidszorg.'' Veltrop is sinds afgelopen december verbonden aan de ZuidOostZorg-locatie aan de Schapenkamp 1. ,,Ik ben hier warm ontvangen en dat is ook precies waar Stellinghaven voor staat'', vertelt de manager enthousiast. Dat wordt door Gastvrijheidszorg nadrukkelijk onderstreept. In het juryrapport worden extra complimenten gegeven voor de respectvolle bejegening, het open karakter, de gezellige huiskamers en de vele activiteiten van Stellinghaven. Door de zorgsector wordt veel waarde gehecht aan het waarderingssysteem Gastvrijheidszorg met Sterren. ,,Het laat duidelijk zien waar je als organisatie staat op het gebied van gastvrijheid. De beoordeling met drie sterren zien wij als een groot compliment'', aldus Veltrop. ,,Gastvrijheid is immers de basis en ik ben blij dat dit door ons hele team enthousiast uitgedragen wordt.'' Leefplezier En er is nog meer reden voor blijdschap. De locatie heeft het gouden PREZO keurmerk behouden. ‘Een positief advies, gemarkeerd met twee strepen eronder’, aldus het auditteam. Het PREZO keurmerk gaat uit van ‘de landelijke normen voor verantwoorde zorg’ en het bijbehorende kwaliteitskader. Bij PREZO staat nadrukkelijk de cliënt centraal. ,,Voor ons dus ook heel waardevol dat we juist op leefplezier beoordeeld zijn met het hoogst haalbare keurmerk. Daar zijn we trots op.'' Het nieuwe ontmoetingscafé sluit hier naadloos op aan. Ook hierbij staat leefplezier namelijk centraal. ,,Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem. Naar aanleiding van gesprekken met huisartsen en de thuiszorg hebben wij besloten om een ontmoetingscafé in Stellinghaven op te zetten.'' Donderdag vindt de eerste editie van het ontmoetingscafé plaats. Het café is vanaf dat moment wekelijks op donderdagmiddag open tussen 14.00 en 16.00 uur. Alle senioren uit Oosterwolde en omgeving die gezelligheid zoeken en in contact willen komen met anderen, zijn van harte welkom. ,,We willen met het café op een laagdrempelige manier wat plezier aanbieden'', legt Veltrop uit. ,,Twijfel dus niet en kom gewoon gezellig langs.'' De kosten bedragen € 3,50 (inclusief koffie/thee). Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.zuidoostzorg.nl.  

Auteur

Fokke Wester