Friese Streekmarkt Oldeberkoop op het ...plein

OLDEBERKOOP

In Oldeberkoop wordt zaterdag 2 juli weer een Friese Streekmarkt gehouden.

De afgelopen maand is er hard gewerkt aan de herinrichting van het dorpsplein in Oldeberkoop. Tijdens de Friese Streekmarkt zal het dorpsplein om 10.30 uur officieel worden heropend door de Burgemeester van Oldeberkoop. Het enige wat nog ontbreekt is een passende naam voor het dorpsplein. Stichting Dorpsarchief Oldeberkoop is deze streekmarkt te gast om bezoekers alles te vertellen over de historie van het plein. Bij de kraam staat een bus waarin suggesties voor een naam gedeponeerd kunnen worden. De winnende naam wordt op de streekmarkt van 6 augustus beloond met een mand met streekproducten. Zomer merkbaar Dat het voorjaar langzaam over gaat in de zomer is goed merkbaar op de markt. Bij Kaasboerderij De Stelp is weer volop graskaas verkrijgbaar. Een kaas die maar kort gemaakt kan worden. Zodra de koeien in het voorjaar weer naar buiten gaan en het eerste gras van het land nuttigen dan geeft dit de melk net dat beetje extra. En dat proef je terug in de zogenaamde graskaas, een volle romige smaak. Ook bij natuurtuin ’t Hummelhûs doet de natuur goed zijn werk. Steeds meer groenten en zacht fruit kunnen worden geoogst en belanden zo vers van het land op de kraam. Dick en Willem-Teun zijn op zaterdagmorgen al voor dag en dauw op het land om de producten zo vers mogelijk mee te nemen naar de markt. Het aanbod van groente en fruit wordt bepaald door het seizoen. De aspergetijd is bijna voorbij, maar de courgettes daarentegen zijn nu volop verkrijgbaar. Op de tuin van ’t Hummelhûs wordt diverse soorten courgettes verbouwd. Martha’s Kitchen is misschien niet helemaal lokaal, maar hier zijn pesto’s, olijven met verse kruiden en tapenade’s verkrijgbaar. Lekker voor een zwoele zomeravond in de tuin met een glas wijn en een stokbroodje. Dat brood kunt u halen bij 'Geniet van Brood' of voor wie liever zelf brood bakt bij 'Met Smaak Gemaakt'. Hier vindt de marktbezoeker broodmixen in diverse smaken, bijvoorbeeld Tomaat-Basilicum of Kaas-Uienbrood.  

Auteur

Fokke Wester