Obs De Riemsloot maakt theater over het veen

APPELSCHA

 Obs De Riemsloot verzorgt op dinsdag 21 juni vanaf 19.00 uur een voorstelling in openluchttheater De Koele in Appelscha. Centraal staat het leven in en op het veen.

Openluchttheater De Koele is vanaf 18.30 open, de voorstelling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. De entree is gratis. Het toneelstuk gaat over het leven in en op het veen in de tijd rond 1870 en het is voor alle leeftijden. Kinderen van groep 6, 7, 8 van Obs de Riemsloot hebben alles zelf gemaakt en gaan het dan opvoeren onder leiding van theaterdocent Josephina Bakker. Obs de Riemsloot is al enkele jaren een zogenaamde Kiekes school, waarbij bij het uitoefenen van de kunstdisciplines wordt uitgegaan van het erfgoed in de naaste omgeving. In dit kader worden er per bouw allerlei lesprogramma’s aangeboden. Groep 6, 7 en 8 stortten zich dit jaar op drama/theater. Er is ook een werkgroep vormgeving actief bij de leerlingen. Zij verzorgen decor, rekwisieten, attributen, programma ‘s, posters, en dergelijke.

Auteur

Fokke Wester