Voldoende te beleven op Maaiedei in It Damshûs

NIJ BEETS

 Op de folkloristische Doe Dag Maaiedei op het terrein van Feanterijmuseum It Damshûs was zaterdag voldoende te beleven. Het weer zat de organisatie enorm mee, alleen jammer dat het aantal bezoekers wat tegenviel.

Halverwege de dag waren er zo’n 250-300 bezoekers geweest en dat is aanmerkelijk minder dan in andere jaren. Waarschijnlijk was er nogal wat concurrentie van andere activiteiten die ook in ditzelfde weekend vielen.
Het programma had voor jong en oud van alles te bieden. Er waren optredens van Dweilorkest De Bollejeiers, trekzakmuziek, toneel bij de kroeg, Djembé muziek en optredens door de Baggelbaksjongers. Verder stonden er diverse oldtimers opgesteld, was er een streekmarkt en kon men de oude ambachten bewonderen.
Voor de liefhebbers waren er diverse workshops te volgen, waaronder bloemschikken, djembé, einekoerflechtsjen, armbandjes maken, trekzakmuziek spelen. Ook de oude veenhuisjes en turfhokken op het terrein waren te bezichtigen.
Foto’s: Grietje van der Reijnst-Brak /www.hetstaaterop.nl

Auteur

Fokke Wester