Sabeare twee weekeinden onderdeel Opsterlandse Atelierroute

JONKERSL

ÂN De aankomende twee weekeinden is Sabeare opgenomen in de Opsterlandse Open Atelierroute. In de tuin heeft fotografe Nynke Venema uit Ulesprong een expositie ingericht met foto’s die een prachtig detaillistische beeld geven van zaken die zij aantreft in de natuur.

Sabeare is de winkel/galerie van Erika Clement aan de Fûgelsang 8 in Jonkerslân. ,,Vijf jaar geleden ben ik gestart met het realiseren van mijn droom en ondertussen kan ik tegen mijn leerlingen zeggen dat ik daarin volledig geslaagd ben'', aldus Clement, ook werkzaam als leerkracht/decaan op het VMBO in Drachten. Voorbeeld ,,Tijdens gesprekken, ook met ouders van onze leerlingen, geef ik Sabeare vaak als voorbeeld, dat het belangrijk is om je dromen na te streven en dat je daarin zelf belangrijke keuzes kunt maken. Als dochter van een middenstander, maar met hart en ziel verbonden aan het onderwijs, heb ik altijd gedroomd van een eigen ‘winkeltje’ en nu ben ik reeds bezig met het vijfde seizoen van Sabeare.'' Sabeare is een winkel waar je fraaie, aparte maar bovenal kunstzinnige kado’s kunt kopen. Sieraden, beelden, collages, puzzels, tassen, sjawls, kaarten, schilderijen en andere creaties gemaakt door ‘kunstenaars’. ,,Allemaal leuke spullen die ik zelf heel erg mooi vind. Sabeare is gestart met 15 kunstenaars en ondertussen is dit uitgegroeid tot 28 zeer enthousiaste en betrokken deelnemers'', aldus Erika. Reabûnte kij Elke zaterdag tussen 10 en 17 uur zijn de kunstzinnige kado’s te bewonderen in de bijzondere aanbouw op de Fûgelsang 8 in het rustieke dorpje Jonkerslân, tussen Gorredijk en Langezwaag. ,,Sabeare is een sfeervolle plek, waar je ook kunt genieten van een goed kopje koffie met lekkere eigen en versgebakken taart en ‘appelkrûmel’ of een huisgemaakte, goed belegde boterham. Vanaf het zonnige terras kijk je uit over de landerijen en geniet je van de kippen, geit, buizerd en als het treft de echte Frysk reabûnte kij.'' ,,De bezoekers reageren heel erg positief op Sabeare en delen mijn enthousiasme. Ik vind het prachtig als er fietsers aankomen, die genieten van de prachtige omgeving van Jonkerslân, de Sabearevlag zien en besluiten om een kijkje te nemen in de winkel. Daarbij een smakelijk kopje koffie drinken of kiezen voor een kop soep met ‘Pyt’s bôle’ en vervolgens, met een leuk kado in de tas, hun fietstocht voortzetten. Het mooie is dat ze ondertussen de fiets ook nog hebben kunnen opladen bij ons oplaadpunt.'' Atelierroute De komende twee weekenden, 21 & 22 en 28 & 29 mei is Sabeare opgenomen in de Opsterlandse Open Atelierroute 2016 . In de tuin heeft fotografe Nynke Venema uit Ulesprong een expositie ingericht met foto’s die een prachtig detaillistische beeld geven van zaken die zij aantreft in de natuur . Voor meer info: www.knynk.com . Sabeare is tijdens de Open Atelierroute elke zaterdag en zondag open tussen 10 – 17. Daarna is Sabeare weer iedere zaterdag tussen 10-17 uur geopend. Voor meer informatie, ook over de 28 kunstenaars die er hun werk aanieden zie op www.sabeare.nl  

Auteur

Fokke Wester