Verrassende afloop serie Passieconcerten door Projectkoor

OOSTERWOLDE

Na mooie concerten in Donkerbroek en Appelscha werd het zondagavondconcert in Oosterwolde een 'boppeslach' voor het projectkoor van Vorming en Toerusting.

Het Projectkoor voerde in de protestantse kerk Het Anker een muziekprogramma uit dat door de Nijeveenster musici Johan Rodenhuis (dirigent) en Ruth Pos (begeleiding op orgel en piano) was samengesteld onder de titel 'Van Pasen naar Pinksteren'. Verder verleende Jan Smit uit Appelscha muzikale medewerking op het orgel. Halleluja Ruth Pos opende op orgel met het machtige ‘Halleluja’ van G. F. Händel. Het 65-koppige koor begon het concert met ‘Christ the Lord is risen again’ van J. Rutter en zette de toon van de avond met het bekende lied van Huub Oosterhuis ‘De steppe zal bloeien’. Met de vertolking van ‘Doxologie: kleine Gloria’ van Hans Boelee bezorgde het koor bij velen van de circa 200 bezoekers kippenvel. Na de Engelse hymne ‘This joyful Eastertide’ van Charles Wood liet dirigent Rodenhuis de dames plaats nemen op hun stoelen en stond er plotseling een mannenkoor, dat verrastte met het sober en ingetogen zingen van het lied ‘Veni Sancte Spiritus’ van Jimco Zijlstra. Vervolgens werd door het koor, met veel gevoel en aandacht voor de dirigent, het lied ‘Holy Lord, We Glorify Thy Name’ uit Beethovens Opus 13 uitgevoerd. Een niet gemakkelijk stuk, dat haast foutloos werd gezongen. Het concert kreeg een verrassend einde met de toegift ‘Wij vieren vandaag het feest’ op muziek van Chris van Bruggen, waarbij de koorleden zich in de kerkzaal opstelden en een kring vormden rondom het publiek. Een prachtig slot, na een staande ovatie voor koor en musici.  

Auteur

Fokke Wester