Music Meeting stopt: dit jaar geen evenement in Gorredijk

GORREDIJK

Music Meeting Gorredijk stopt er mee. Dat laat Dennis Bok van de organisatie in een persverklaring weten. De mogelijkheid dat er volgend jaar wel weer een Music Meeting komt wordt echter nadrukkelijk open gelaten.

Hieronder de complete verklaring van de organisatie, verzonden door woordvoerder Dennis Bok: ,,Nooit eerder viel er zo’n oorverdovende stilte na een besluit tijdens een vergadering van de organisatie van de Music Meeting als afgelopen donderdag. Vergaderingen waar normaliter eigenlijk nooit stiltes voorkomen. En er zijn toch al behoorlijk wat heftige besluiten genomen in de historie van dit muziekevenement. Het besluit om entree te gaan heffen na 14 jaar, het besluit om over te stappen op bekende bands, het besluit om een vrijdagprogramma neer te zetten, etc. Maar de impact van het besluit om ermee te gaan stoppen na 17 succesvolle jaren zorgde ervoor dat men een speld kon horen vallen. Hoewel over het algemeen geldt dat je moet stoppen op het hoogtepunt, voelt deze beslissing om niet langer een Music Meeting te organiseren toch wrang. Het is immers een hard gelag om te moeten concluderen dat de koek echt op is en dat er in 2016 geen tweedaags muziekfestival (of dorpsfeest voor wie het zo zag) zal komen. De afgelopen maanden, nadat bekend werd dat het bestuur af ging treden vanwege diverse (persoonlijke) redenen, is gekeken naar een oplossing. Er zijn gesprekken gevoerd met potentiële opvolgers, met andere festivals en met direct betrokkenen. Maar het lukte ons niet om ervoor te zorgen dat er dit jaar een Music Meeting plaats gaat vinden. Dat betekent overigens niet dat dit evenement ter zielen is. Want ondanks het feit dat het in 2016 niet gaat lukken hopen we wel dat de potentiële bestuurskandidaten het in 2017 kunnen organiseren. Terugkijkend op de afgelopen 7 jaar, waarin het huidige bestuur actief is geweest, kunnen we niet anders dan trots zijn op wat we hebben gerealiseerd. Dankzij alle sponsoren, vrijwilligers en bezoekers zijn we in staat geweest om een klein evenement om te bouwen tot iets groots, van 350 bezoekers in ons eerste jaar te gaan naar de 4.500 die we in 2015 mochten verwelkomen en van het boeken van lokale bands tot het presenteren van Direct en Miss Montreal op het hoofdpodium. Maar bovenal de wijze waarop we dit hebben mogen doen voor Gorredijk en ver daarbuiten, het vertrouwen wat we hebben gekregen van een ieder en de steun die we op alle fronten kregen zorgt ervoor dat we niet anders dan met een glimlach terugkijken op 7 fantastische jaren als bestuur en 17 fantastische jaren als organisatie. Dus ondanks dat het doek (voor nu) is gevallen willen we iedereen voor de laatste keer nog eens bedanken. Voor ons is nu de tijd aangebroken zonder avond- en nachtvullende vergaderingen, zonder slapeloze nachten vanwege het budget, zonder vermoeide dagen in oktober en zonder het opruimen van duizenden lege bekers. Maar een leeg gevoel blijft wel over. Het eerste weekend van oktober zal echter nooit meer hetzelfde zijn… Hopelijk geldt dat slechts voor 1 jaar en zien we elkaar in 2017 alsnog.''

Auteur

Fokke Wester