Tijnje maakt zich op voor onzinnig carnaval

TIJNJE

  Tijnje zal vrijdag 5 en zaterdag 6 februari  weer voor even Pipegaelsgea gaan heten. Het Groot-Carnaval staat alweer voor de 35ste maal op het programma.

Als één van de weinigte carnavalsdorpen in Fryslân staat deze traditie als een huis. Alvoor het carnaval begint wordt op de woensdag zoals altijd een carnavalsavond gevierd in Borneroord Beetsterzwaag. Op de vrijdag begint in de residentie Café Zalen Overwijk het carnavalsweekeinde met een miniplaybackshow voor de basisschoolkinderen uit Tijnje en omstreken gevolgd door een disco. Op de zaterdagmiddag 13.00 biedt carnavalsvereniging de Turftrapers een dorpscadeau aan vanaf het Pipegaelsgeaplein. Nadien vindt voor de kinderen van het dorp in de residentie een elfkamp plaats. Hier kunnen de kinderen strijden om leuke prijzen. In de avond vindt dan het groot Carnaval plaats onder leiding van Prins Jourichimo den Eerste en zijn raad van 11. De muziek wordt deze avond verzorgd door de geheel vernieuwde band Exposure, die thans door het leven gaat als Exposure 2.0. Polonaises zullen hierbij niet geschuwd worden. De avond begint om 20.33 in Café Zalen Overwijk. Het bal zal zoals vanouds gekostumeerd zijn, ditmaal is het thema “Onzin”. Ook hier zullen wederom prijzen worden uitgedeeld aan zich het mooist, uniek en onzinnigst hebben uitgedost. Het Groot-Carnaval is de laatste grote activiteit die de vereniging dit jaar onderneemt om in november terug te keren met een nieuwe prins en raad.

Auteur

Fokke Wester