Muziekfederatie Ooststellingwerf en Opsterland houden Solistenconcours

APPELSCHA

Muziek Federatie Ooststellingwerf en Federatie Opsterlandse Muziekverenigingen houden zaterdag 6 februari vanaf 14.00 uur hun gezamenlijke Solistenconcours in kerkelijk centrum De Schutse in Appelscha.

In totaal doen 38 muzikanten uit de beide gemeenten mee aan het solistenconcours, dat dit jaar wordt georganiseerd door de Federatie Muziekverenigingen Ooststellingwerf (MFO). Elk jaar in februari kunnen leden van harmonie, fanfare en brassbands uit Opsterland en Ooststellingwerf deelnemen aan het solistenconcours. Dit jaar strijden 38 jeugdige en volwassen koperblazers, saxofonisten en slagwerkers om een eerste prijs. De muzikanten zijn lid van Crescendo Makkinga, Excelsior Donkerbroek, Concordia Elsloo, De Bazuin Ureterp, De Harmonie Wolvega, De Lofklank Ureterp, Euphonia Wijnjewoude, Excelsior Haulerwijk/Waskemeer, A.M.D.G. Beilen. Meerdere solisten worden op piano begeleid door Yohanes Siem. Andere solisten spelen met CD, spelen samen een duet of kwartet. Een aantal solisten gebruiken dit federale solistenconcours als try-out naar het provinciale solistenconcours ‘De Klank fan Fryslân. Jury Arnold Span beoordeelt tijdens het solistenconcours de kwaliteit van de muzikanten. Alle deelnemers ontvangen een juryverslag met diploma. De winnaars van de verschillende divisies mogen deelnemen aan de Fulkaan Class. Hier krijgen de winnaars van alle federatie concoursen extra coaching, die is toegespitst op de ontwikkeling van de muzikanten. Deze coaching kunnen ze gebruiken als voorbereiding op het provinciale solistenconcours De Klank fan Fryslân. Mogelijk vervolgen ze hun route via de Fulkaan Akademy naar het landelijke solistenconcours, als De Klank fan Fryslân 2016. De toegang is gratis

Auteur

Fokke Wester