Frysk & Frij speelt vrolijke klucht

Haulerwijk

Toneelvereniging Frysk & Frij uit Haulerwijk brengt op zaterdag 30 januari en vrijdag 5 en zaterdag 6 februari de vrolijke klucht 'Gjin bern ha wolle, mar wol krije' (geschreven door Bernd Gombold) in Dorpshuis De Enter.  De kaartverkoop is inmiddels in volle gang.

Het verhaal speelt rond burgemeester Titus Zijlstra in een kleine plattelandsgemeente. Zijn ambitieuze, drammerige moeder wil meer voor haar zoon en dan is er even geen plaats voor kinderen. Maar hoe moet dat dan als zijn vrouw Els, na een maandje kuuroord, plotseling met een kind thuiskomt? En hoe komt zij eigenlijk aan dat kind? De overijverige commissaris van de politie denkt er het zijne van en daardoor start er een reeks van onverwachte verwikkelingen. Secretaresse Afke en zwerver Koert doen hun best om de ergste brandjes te blussen, terwijl de aardsluie Berend en bemoeizuchtige burger Sien hun voordeel proberen te halen. Kortom, het belooft weer een avond vol dolkomische situaties te worden.

De drie voorstellingen in De Enter beginnen om 20.00 uur. De kaarten kosten €7,- en zijn te koop bij meubelstoffeerderij Visser, Leeksterweg 2A, Haulerwijk.


Auteur

Carlien Bootsma