Zevende Gouden Turf wordt vrijdag uitgereikt

GORREDIJK

De Opsterlandse politieke partij OpsterLanders reikt vrijdagmiddag voor de zevende keer de Gouden Turf uit, de publieksprijs voor vrijwilligerswerk.

De wisseltrofee wordt uitgereikt tijdens een bijeenkomst van de partij, die om vier uur begint. Na de nieuwjaarstoespraak van fractievoorzitter Johan Sieswerda van Opsterlanders wordt de prijs voor de Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2015 uitgereikt na een korte voorstelronde van de genomineerden. De kandidaten zijn in november al bekend gemaakt. De negen kanshebbers van dit jaar zijn Tennisvereniging Gorredijk, Pinksterfeest Wijnjewoude, Cultbee (Cultuur Beetsterzwaag), Zwembad De Delte Gorredijk, Friese Wouden Pad, Vereniging Natuur en Milieu Ureterp, Werkgroep Fair Trade Opsterland, Himmelploech Ureterp en Begeleiding vluchtelingen via Timpaan. De prijs, een beeldje van Ankie Koopmans-de Vos, wordt uitgereikt door vertegenwoordigers van de vorige winnaar, Dodo Festival Bakkeveen. Na de prijsuitreiking is de traditionele nieuwjaarsborrel.  

Auteur

Fokke Wester